Hyvä tietää

Lue tämä ennen matkaa !

Matkatyypit

Kylpylälomat on 6 tai 8pv mittaisia matkapaketteja, joihin Viron kohteissa kuuluu pääosin puolihoitoruokailut, lääkärin konsultaatio ja kylpylän hoitopaketti. MiniSpa-matkat ovat kesällä tehtäviä 4-5 päivän mittaisia matkoja puolihoidolla sekä hoitopaketilla.
Hotellipaketit ovat 3-5 päivän matkoja. Hotellimatkojen hintaan sisältyy aamiaiset.

Huoneluokitus

Huoneiden taso ja koko saattaa vaihdella. Allergikoille sopivia huoneita ei aina ole tai on rajoitetusti. Tutustu hotellikuvaukseen ja luokitukseen ennalta, se auttaa Sinua valitsemaan vaatimuksiasi parhaiten vastaavan vaihtoehdon.

Lisävuode

on pääsääntöisesti tarkoitettu alle 11-v. lapselle. Lisävuode on yleensä retkivuode tai sohva. Lisävuode ei mahdu kaikkiin huoneisiin ja tekee monista huoneista ahtaan.

Rokotukset

Matkailijalle suositeltavia perusrokotuksia ovat jäykkäkouristus-, polio- ja kurkkumätärokotus. Tarkista niiden voi-massaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Lisätietoja saat terveyskeskuksesta tai rokotuspoliklinikalta.

Maksuehdot

Jos matka varataan yli 28 vrk ennen matkan alkua, suoritetaan maksu kahdessa erässä. Ennakkomaksu 50-100 € / hlö viikon kuluessa varauksen tekemisestä ja loppumaksu 2-3 vkoa ennen lähtöpäivää. Jos matka varataan alle 28 vrk ennen matkan alkua, matka maksetaan yhdessä erässä viimeistään 2 vkoa ennen lähtöä. Jos matka varataan alle 14 vrk ennen matkan alkua on koko matka maksettava heti. Suorittamalla varausmaksun / laskun asiakas hyväksyy yleisiin valmismatkaehtoihin sekä MatkaPeuran erityismatkaehtoihin sisältyvät määräykset sekä ne mahdolliset esitetietoihin tulleet muutokset, jotka matkatoimisto on saattanut hänen tietoonsa ennen matkan alkua.

Matkaliput

Lasku on samalla matkavahvistus. Tarkista laskuista ja matka-asiakirjoista tietojen oikeellisuus (nimi, kyytiinnousu paikka, hotelli, laivan lähtöaika ja lähtöpäivä). Mahdollisista virheistä tulee ilmoittaa välittömästi matkanjärjestäjälle. Viron matkoista ei toimiteta matkalippuja ennen matkaa.

Autoon nousu ja lähtöselvitys


Matkaan lähdetään sovittuna lähtöaikana esitteessämme ilmoitetulta ja matkan varaamisen yhteydessä sovitulta autoon nousupaikalta (pysäkillä oltava 10 minuuttia ennen lähtöaikaa.) Kuljettaja jakaa maihinnousukortit Helsingin lähtösatamassa MatkaPeuran bussissa lähtöpäivänä.

Tulo Viroon/ Lähtö Virosta

Tallinnassa on terminaalin ulkopuolella bussijonossa, vastassa kuljettaja ja bussi, jossa MatkaPeura kyltti. Satamasta on bussikuljetus majoituspaikalle. Paluupäivänä laiva lähtee Tallinnan Reisisadamasta. Majoituspaikasta on kuljetus satamaan. Jos et käytä yhteiskuljetuksia on siitä aina ilmoitettava matkatoimiston edustajalle Tallinnaan saavuttaessa. Paluulippusi saat MatkaPeuran edustajalta satamassa. Asiakas on velvollinen huolehtimaan, että on satamassa hyvissä ajoin. Mahdollisista myöhästymisistä vastaa jokainen omalla kustannuksellaan. Huom! Länsisataman parkkialueen ahtaudesta johtuen bussi saattaa olla kaukana terminaalista.

Mukaan matkalle

Tärkeimmät henkilökohtaiset tavarat, loman aikana käytettävät lääkkeet alkuperäispakkauksissaan käsimatkatavaroihin,kylpylämatkalle kylpytakki tai oloasu, suihkumyssy, uima-asu ja kylpytossut, säätilaan sopiva vaatetus (myös lämpimiä vaatteita) illoiksi sekä mukavat kävely-kengät.

Matkatavarat

Sunnuntaisin bussi kulkee ryhmän mukana laivalla; tällöin matkatavarat voivat olla autossa laivamatkan ajan. Muina päivinä matkustaja kantaa itse matkatavaransa laivaan ja sieltä ulos. Laivoilla on lukollisia ja maksullisia tallelokeroita. Tarkista, että matkatavarasi on huolellisesti merkitty osoitetiedoin. MatkaPeura ei ota vastuuta unohtuneista matkatavaroista eikä niiden jälkitoimituksista. Unohtuneiden matkatavaroiden palautus asiakkaan omalla kustannuksella.

Ateriat Virossa

Virolaiset ruuat eroavat suomalaisista jonkin verran. Salaatteja ja hedelmiä käytetään vähemmän kuin meillä, juureksia taas enemmän. Juotavaksi suositellaan pullotettua vettä. Erikoisruokavalioista tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä. Kylpylät/hotellit huomioivat erikoisruokavaliot mahd. mukaan. Virossa ei ole yhtä monipuolista erikoisruokien valikoimaa kuin Suomessa.

Yksin matkustavat

Yhden hengen huone/nais- tai miespaikka on ostettava matkan varaamisen yhteydessä. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti. Mikäli olet ostanut nais- tai miespaikan, sinut majoitetaan samaan huoneeseen samaa sukupuolta olevan kanssa. Hotellimatkoille ja risteilyille ei myydä nais- ja miespaikkoja.

Lapsihinnat

Alle 12-vuotiaiden lapsihinta edellyttää majoittumista kahden aikuisen kanssa samassa huoneessa lisävuoteessa. Alle 3-vuotiaiden lasten hinta ei oikeuta lisävuoteeseen.

Passi ja viisumi

Suomen ja Viron rajalta on poistunut säännöllinen passintarkastus. Kuitenkin jokaisen matkustajan on tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Hyväksyttäviä asiakirjoja on passi tai poliisiviranomaisen v.1999 jälkeen myöntämä kuvallinen matkustukseen oikeuttava henkilökortti. Myös lapsilla on oltava oma passi / henkilökortti. Jos matkustaja ei ole Suomen kansalainen, on hänen matkaa varatessaan kerrottava kansallisuutensa ja huolehdittava tarvittavista asiapapereista. Matkanjärjestäjä ei palauta matkan hintaa, jos matka peruuntuu matka-asiapapereiden puuttumisen vuoksi. Venäjälle matkustettaessa jokainen tarvitsee passin sekä ryhmä- tai yksityisviisumin.

Matkavakuutus

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta. MatkaPeura myy Eurooppalainen-matkavakuutuksia matkan varaamisen yhteydessä vaivattomasti. Suosittelemme ehdottomasti vakuutuksen ottamista mm. äkillisen sairastumisen varalta, koska kulut voivat olla odottamattoman suuret. Eurooppalainen matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan. Ottakaa matkavakuutus viimeistään 3 vrk ennen lähtöä.

Turvallisuus

Arvoesineet kannattaa säilyttää mieluiten tallelokerossa tai kassakaapissa. Arvokkaat korut yms. kannattaa jättää kotiin. Vaikka useimmat kohteet ovat turvallisia, taskuvarkaita kannattaa varoa kaikkialla, varsinkin tungoksissa, toreilla ja ravintoloissa liikuttaessa.

Matkan toteutuminen

Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut sen toteuttamiseen edellyttävää mat-kustajamäärää. Peruuntumisesta pyritään ilmoittamaan tällöin viimeistään 7 vrk ennen matkan alkua.

Muutokset

MatkaPeura ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista. Matkaohjelmaan ja aikatauluun saattaa tulla muutoksia, tarkka matkaohjelma jaetaan menomatkalla bussissa. Aikataulumuutoksista ilmoitamme jokaiselle lähtijälle ennen matkan alkua.

Valitukset

Matkaa koskevat valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmetessä kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai suoraan hotelliin, ravintolaan jne. Vahingonkorvausvaatimukset on aina tehtävä kirjallisesti matkanjärjestäjälle viimeistään 1 kk matkan päättymisen jälkeen.

Peruutusehdot

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, jotka ovat kokonaisuudessaan saatavilla toimistoltamme. Matkustaja voi perua matkansa ilman erityistä syytä seuraavasti:∗ viimeistään 28 vrk ennen matkan alkua maksamalla toimistokulut 50 € ∗ 28 - 14 vrk ennen matkan alkua maksamalla varaus-/ennakkomaksun(väh. 50 € /hlö)∗14 vrk - 48 tuntia ennen matkan alkua maksamalla 50 % matkan hinnasta. Jos matka perutaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua, on matkanjärjestäjällä oikeus periä koko matkan hinta. Vakavan esteen sattuessa matkustajalla on oikeus saada takaisin maksamansa matkan hinta, vähennettynä toimistokuluilla ja kohtuulliseksi katsomillamme kuluilla. Peruutuksen vastaanottopäiväksi hyväksytään vain arki-päivät (ma-pe). Maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

Hinnan muutos

Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa esitteessä ilmoitettuja hintoja. Mahdolliset alennukset ei koske aikaisemmin varattuja matkoja. Alennuksia ei voi saada kuin yhden/hlö. (Esim. joko ryhmä- tai kampanja-alennus.)

Ryhmät

Yhdyshenkilö on ryhmän kerääjä/matkanjohtaja, jollei muuta ole sovittu. Yhdyshenkilöllä on oikeus sopia matkajärjestelyistä matkanjärjestäjän kanssa matkustajia sitovasti. Yhdyshenkilö myös vastaa siitä, että ryhmän jäsenet saavat tiedon matkaehdoista ja muista sovituista asioista.

MatkaPeura toivottaa HYVÄÄ MATKAA!